Jazz Trio | JazzTraffic speelt Rod Stewart’s “Great American Songbook”

“Start the dinner music please”.

Zo zou de opening kunnen luiden van uw receptie en diner met live muziek uit het Great American Songbook”.

Maar wat is dat eigenlijk voor boek ?

JazzTraffic Trio is specialist van dit genre muziek. De aanduiding Great American Songbook staat voor een verzameling composities die door beroemde Amerikaanse componisten en tekstdichters werd geschreven in de periode 1920 – 1960. Met name in de jaren 1930 – 1940 kwam de Amerikaanse Broadway Musical en Hollywood film tot grote bloei.

JazzTraffic Trio speelt de composities van beroemde Amerikaanse componisten.

In het algemeen gaat men ervan uit dat de componisten die voor een groot deel het boek op hun naam hebben gebracht bestaan uit:  Jerome KernIrving BerlinGeorge GershwinRichard RodgersCole Porter, and Harold Arlen. Maar er zijn zeker nog tien namen toe te voegen die ook een bijdrage hebben geleverd.

En er zijn componisten die met een enkele compositie een grote hit hadden, zoals Bart Howard die “Fly Me To The Moon”schreef en verder weinig bijdroeg. Maar dit nummer is wel wereldwijd bekend en beroemd geworden.

Grote composities daar horen grote artiesten bij anders zouden ze wellicht nooit voor het voetlicht zijn gekomen. Natuurlijk hebben Frank Sinatra, Dean Martin en Tony Bennett een grote bijdrage geleverd. In dat rijtje hoort zeker Ella Fitzgerald thuis die met acht albums tussen 1950en 1960 maar liefts 252 nummers uit het “boek” op de plaat zette.

Maar nog immer is het repertoire zeer populair. Hedendaagse artiesten als Michael Bublé, Harry Connick, Norah Jones, Diana Krall en last but not least Paul McCartney hebben allen materiaal uit deze grootse collectie op CD gezet.

Video met Rod Stewart over het Great American Songbook

Zeer bekend zijn ook de vijf albums die Rod Stewart heeft opgenomen, alle onder de titel “The Great American Songbook” waarvan bijgaande video getuigt.

JazzTraffic Trio heeft daarom een groot deel van het boek op het repertoire staan in instrumentale uitvoeringen of met een zangeres, zoals Colette Wickenhagen. Het is zeer sfeervol en relaxed luistermateriaal en daarom ook zo geschikt om persoonlijke evenementen te omlijsten.

JazzTraffic Trio met Colette Wickenhagen
Jazz Trio JazzTraffic met Colette Wickenhagen

Ook U wilt deze fantastische muziek op uw evenement te horen als begeleiding van uw feest, receptie of diner ? Ga dan naar de Beluister Ons ! met acht tracks van dit prachtige genre en 2 bonus tracks. Gratis !

Cat./ Jazz Trio Video