Bruiloft Diner met Live Achtergrondmuziek

“Bruiloft Diner Muziek maar nog Niet Overtuigd wat voor Soort Muziek ?

Dan Hebben Wij U iets Speciaals te Bieden”

Bruiloft diner muziek hoort bij elke bruiloft hoort en bij elk diner hoort relaxte live achtergrondmuziek. Onze klanten zijn altijd duidelijk wat hun wensen zijn: niet op de voorgrond want het moet een muzikale omlijsting zijn en we moeten nog een gesprek kunnen voeren. Het verhogen van de sfeer en ambiance is waar het om draait.

Bruiloft Diner met live achtergrondmuziek
Bruiloft Diner Orangerie Elswout

Gebruikelijk is dat het feest diner in de vroege vooravond plaatsvindt. Meestal na de receptie met extra tijd voor de gasten om zich om te kleden. En na het diner komt natuurlijk de feestavond met coverband of DJ.

Een bruiloft diner is van nature een intieme gebeurtenis met de naaste familie en vrienden. Het aantal dinergasten is daarom ook bepalend voor de locatie en tafelschikking. En als u live jazz muziek wilt moet er ook rekening gehouden worden met ruimte voor het trio. Een ruimte van 3 x 4 meter is genoeg voor de instrumenten en techniek van het trio.

 We would highly recommend Jazz Trio JazzTraffic“.

Paul en Bryoni Whiting, Huwelijksreceptie Orangerie Elswout Overveen.

De rol van de ceremoniemeester.

Ceremoniemeester voor een bruiloft diner met live muziekAltijd heeft de bandleider voor aanvang van het feestmaal overleg met de ceremoniemeester. Belangrijk is dat het volume van het trio wordt aangepast aan de wensen en locatie. Ook is er overleg over eventueel stilte voor het diner begint en het aantal speeches. De muziek stopt uiteraard tijdens een speech. Meestal geeft de ceremoniemeester het sein aan de musici wanneer een speech komt.

Ook wordt er overlegd of er tussen de menugangen door specifieke dansmuziek moet worden gespeeld. Het trio houdt daar rekening mee en speelt speciale stijldansmuziek dus o.a. foxtrot, quickstep en walsmuziek. Uiteraard in een jazzy jasje en lekker om te dansen.

De duur van het diner.

Bij een gemiddeld diner van drie gangen moet gerekend worden op een duur van twee uur. Echter onze ervaring is dat dit gemakkelijk kan uitlopen door speeches of extra verzoeken voor nóg een dansnummmer. Onze gage is gebaseerd op een speelduur van het trio van 3 x 45 minuten en dus twee keer een pauze van 15 minuten.

Vooroverleg met de bandleider.

Orkestleider voor een bruiloft muziek dinerOm een bruiloft diner muzikaal in goede banen te leiden is vooroverleg met de bandleider altijd wenselijk. Zaken worden altijd per mail bevestigd zoals speellocatie, aanvang en eindtijd, gage, kleding van de musici en eventuele verzoeknummers. Standaardkleding is een kostuum of smoking. Vaak nemen we zelf nog contact op met de speellocatie om zeker te zijn dat er rekening wordt gehouden met de komst van musici en hun instrumenten. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Het diner begint !

Gewoontegetrouw zet het trio rustige muziek in, ook wel cocktail jazz genoemd. Met een kleine band als achtergrond muziek wordt  de entourage van uw bruiloft diner sterk verhoogd. Geen Spotify  maar live achtergrondmuziek die op aangenaam volume exclusief voor u en uw gasten op dat moment wordt gemaakt.

Dan wordt diner muziek een “experience”  zeker als de band zorgt voor een mooie presentatie van instrumenten en kleding.

Doordat musici door uzelf zijn uitgezocht en het repertoire  in overleg met u is  gekozen componeert u een unieke muziek omlijsting voor uw bruiloft diner.  Een live band kan inspelen op u en uw gasten als er bijvoorbeeld gedanst gaat worden tussen de gangen door.

Maar als ik voor live achtergrondmuziek muziek bij mijn bruiloft diner kies, wat zijn dan de mogelijkheden ?

Ga naar deze pagina voor meer info.

Orangerie Elswout met een buiten bruiloft feestmaaltijd
Orangerie Elswout