FAQ’s

Jazz Trio Inhuren: Vragen Staat Vrij !

Jazzmuziek voor uw evenement is een uitstekende keuze. Ook wel “Cocktailjazz” genoemd spelen we herkenbare en melodieuze muziek. Maar dat is niet alles.

Als U een jazz trio wilt inhuren voor uw bruiloft – of receptiemuziek dan vraagt dat een gedegen voorbereiding van zowel uzelf als de musici.

Immers het gaat om een voor u zeer feestelijke en vaak eenmalige gebeurtenis die u met live jazzmuziek een exclusieve sfeer wilt geven. Veel gesteld vragen die wij tegenkomen.

  • Volume.  Past het trio het volume aan de omstandigheden aan ? Als de muziek dient om een receptie of diner te omlijsten dan is het belangrijk dat het trio zich aanpast aan de omstandigheden dus nooit overheerst. U wilt een gesprek kunnen blijven voeren. JazzTraffic speelt met drums maar de drummer speelt altijd met de “kwastjes”dat een aangenaam en swingende ondersteuning is voor piano en contrabas. Mocht u ondanks alles toch een ander volume willen bespreek dat direct met de musici.
  • Presentatie. We hebben een voorkeur voor de kleding van het trio bij ons evenement. Kunnen we kiezen ?  Voor het ‘plaatje’van uw feest en de indrukken die uw gasten opdoen, is de presentatie van het trio een belangrijk onderdeel. Voor een exclusieve en intieme sfeer tijdens een diner is het bijvoorbeeld aan te raden dat de musici in smoking gekleed gaan. Dat geeft extra cachet en uitstraling. Maar voor een tuinfeest is het weer mogelijk om de musici in gepast vrijetijdskleding te laten spelen. Maak uw wensen kenbaar en wij adviseren u graag.
  • Locatie. Hoeveel ruimte hebben jullie nodig ? Houdt bij het plannen van de feestlocatie rekening met de ruimte die nodig is voor de musici en hun instrumenten en apparatuur. Gemiddeld heeft het trio een ruimte van 4 x 3 meter nodig met minimaal twee geaarde stopcontacten op max. 5 meter afstand.
  • Voorbereiding. Hoelang voor aanvang van een optreden zijn jullie aanwezig ? Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom zijn we minstens een uur voor aanvang van het optreden aanwezig om op te stellen. Als u gasten binnenkomen staan de musici en instrumenten opgesteld en kan het feest beginnen !
  • Continuïteit. Kunnen wij altijd rekenen op het trio, ook bij ziekte ? Wij houden altijd rekening met onverwachte omstandigheden en force majeur. Daarom heeft JazzTraffic een overeenkomst met een pool van musici die ons repertoire tot in details kennen en direct de plaats van een lid van het trio kunnen innemen mocht dat onverhoopt nodig zijn. Maar force majeur blijft helaas altijd mogelijk.
  • Extra’s. Kunnen we eventueel het trio uitbreiden emt bv. sax, gitaar of een zangeres ? Heeft u een wat groter feest en wilt u extra uitpakken dan kunnen wij voor u bijvoorbeeld het trio uitbreiden met een saxofonist voor jazzmuziek met dat lekkere Stan Getz geluid. Of een representatieve zangeres zoals zangeres en docente Marjoleine Leene. Maak uw wensen kenbaar !
  • Last Minute Booking. Kan dat ? Een echte last minute wordt wat lastig maar twee dagen van te voren boeken zou moeten kunnen. Is voor ons geen probleem. Naast de vaste trio bezetting hebben we een pool van ervaren en ingespeelde musici die zonodig een vast lid van het orkest kunnen vervangen.
  • Repertoire. Wat spelen jullie en kunnen we een verzoeknummer aanvragen ? U heeft gekozen voor een jazzmuziek omdat dat matched met uw muzikale smaak en gelijk heeft U. Echter de “ingewikkelde” jazz wordt door weining mensen gewaardeerd en die muziek spelen we niet. We spelen herkenbaar werk die ook wel standards worden genoemd. Melodieën die bekend en beroemd zijn geworden door veel bekende musici en vocalisten. Op de Home Page vindt achtergrondinformatie en kunt u onze muziek uitgebreid en op uw gemak beluisteren. Heeft u een verzoeknummer: laat ons weten !