Beluister Ons

Hier kunt u een voorproefje nemen van onze muziek.

Het verdient aanbeveling de muziek te beluisteren op speakers of een headset.

  1. Over The Rainbow (Arlen/Harburg) The JazzTraffic Trio

“Over The Rainbow” (H.Arlen/Y.Harburg)

Deze romantische klassieker uit 1938 komt oorspronkelijk van de film “The Wizard Of Oz” en werd wereldberoemd in de versie van Judy Garland. De tekst laat een jong meisje zien, dat graag wil ontsnappen uit de “hopeloze mengelmoes” van de wereld, weg van de treurige regendruppels, naar de mooie nieuwe wereld “voorbij de regenboog”. Het toont de hoop op het openen van een deur naar een plek waar problemen verdwijnen. Hier de instrumentale interpretatie van JazzTraffic.

Beluister hier JazzTraffic met zangeres Colette Wickenhagen.

  1. A Foggy Day (Gershwin) The JazzTraffic Trio featuring Colette Wickenhagen 5:21

Wie kent het niet ? Sinatra, Bublé, Bennett, Ella Fitzgerald, ze zongen het allemaal. 

“A Foggy Day (In London Town” (G & I Gershwin)

In geen enkele setlist van een jazz trio zou een compositie van grootmeester componist George Gershwin en zijn broer en tekstdichter Ira mogen ontbreken. JazzTraffic nam dit befaamde stuk van de broers op het repertoire met jazz vocaliste Colette Wickenhagen. Een mistige dag in good old London totdat……

  1. Don't Ask Why (Alan Broadbent) The JazzTraffic Trio 6:42

“Don’t Ask Why” (A.Broadbent)

Don’t Ask Why is een meeslepende ballad geschreven door pianist en componist Alan Broadbent en opgedragen aan zangeres Irene Kral ( niet te verwarren met zangeres Diana Krall). Over sommige dingen in het leven moet je geen vragen stellen en alleen maar verzinken in het moment.

Jazz Trio JazzTraffic met Lekkere Jazzy Nummers.

Beluister deze opnames van de CD

“Jazz From The Night Before”

CD van Jazz Trio JazzTraffic met romantische jazzy muziek
CD “Jazz From The Night Before ” by The JazzTraffic Trio

 

  1. I Love You (Cole Porter) The JazzTraffic Trio 3:06

“I Love You” (C.Porter)

Waarschijnlijk de meest gebruikte uiting van liefde op de hele wereld. Geschreven door de geniale Cole Porter (wie kent hem niet ?). Hij gebruikte met opzet deze simpele titel om aan te tonen dat je met een simpele tekst een geweldige melodie kunt schrijven. Alle groten hebben het gespeeld of gezongen: natuurlijk Frank Sinatra, Bill Evans, Joe Pass en onze Michiel Borstlap (leerling van Hans Heinhuis geweest). JazzTraffic speelt het in een vrolijk blij up tempo. I Love You is een typisch stuk uit het Great American Songbook.

  1. O-Grand-Amore (Antonio Carlos Jobim) The JazzTraffic Trio 4:41

“O Grand Amore” (A.C.Jobim)

“O Grote Liefde”, letterlijke vertaling van deze zwoele Bossa Nova geschreven door de beroemde Braziliaans componist Antonio Carlos Jobim, ook componist van Desafinado en het onverwoestbare Girl From Ipanema. JazzTraffic koos voor O Grand Amor, minder bekend misschien maar misschien ook wel de mooiste van Jobim.

  1. La-Sitiera ( Raphael Lopez) The JazzTraffic Trio 4:35

“La Sitiera” (R.López)

Ook Latin stukken staan op het JazzTraffic repertoire zoals deze geweldig zwoele Bolero. De titel betekent “De Kleine Boerderij” en is geschreven door de Cubaanse componist Raphael López. Befaamde Cubaanse musici hebben het stuk allemaal op het repertoire staan zoals Omara Portuondo, Cachaito Lopez, Carlos Campos en natuurlijk de Buena Vista Social Club. Uitgevoerd door het trio met piano, contrabas en Latin percussie.

  1. Broken Wing (Richie Beirach) The JazzTraffic Trio

“BROKEN WING” (R.BEIRACH)

Met deze prachtige jazz wals van Richie Beirach stond JazzTraffic een maand lang # 1 op de Download Top 40 van de Amerikaanse jazz site  All About Jazz, nadat het op 14 Augustus 2013 was verkozen tot “Download of the Day”. Het is een juweeltje dat Chet Baker standaard op zijn repertoire had en speelde op zijn CD “Jazz In Paris”. Luister en geniet !

All About Jazz Jazz Trio JazzTraffic Broken Wing
Screenshot All About Jazz JazzTraffic op #1 in Dowload Top 10\

Hoe kwam JazzTraffic op deze positie ?

Bij deze Amerikaanse website kunnen jazz formaties hun muziek insturen die dan door een jury wordt beoordeeld en bij selectie wordt verkozen tot Download of the Day. Vervolgens blijft de inzending er 30 dagen opstaan en onstaat er een rangschikking op basis van het aantal downloads. Hoe meer downloads, hoe hoger het nummer op de ranglijst komt.

JazzTraffic bereikte op 24 Augustus 2013 de #1 positie met ruim 2200 downloads en kwam uiteindelijk op 10 September op 2503 downloads uit. Het is en blijft een ijzersterk nummer. Lees meer over dit prachtige stuk hier.

  1. You And The Night And The Music (Howard Dietz) The JazzTraffic Trio

“You And The Night And The Music” (A.Schwartz/H.Dietz)

Een echte klassieker met een mooi romantische titel. Gespeeld of gezongen door alle groten zoals Frank Sinatra, Jamie Cullum en een zwoele versie van  Julie London. Instrumentaal spingt de versie van het Bill Evans Trio er uit. JazzTraffic speelt het in een lekker up tempo setting als swingende love song.

  1. Weaver-Of-Dreams (Victor Young) The JazzTraffic Trio 3:59

“A Weaver of Dreams” (V.Young).

Een romantische ballad in de breedste zin van het woord. Het stuk “Weaver of Dreams”  geschreven door Victor Young, is de preciese verwoording voor het dagdromen van een mooie liefde. Bekende uitvoeringen zijn van gitarist Kenny Burrell, saxofonist Cannnonball Adderley en natuurlijk Nat King Cole. Hier in een jazz piano trio bezetting van JazzTraffic.

  1. The Touch Of Your Lips (Ray Noble) The JazzTraffic Trio 3:10

Wilt U Jazz Trio JazzTraffic boeken met een lekker swingende jazz zangeres ?

Jazz Trio JazzTraffic met Colette
Jazz Trio JazzTraffic met Colette Wickenhagen

Dat kan ! Wij werken samen met o.a. Marjoleine Leene en Colette Wickenhagen, lekkere jazzy zangeressen met een breed repertoire aan swing, ballads, bossa’s en blues.

Marjoleine Leene Jazz Trio JazzTraffic
Marjoleine Leene

Beiden hebben een lange staat van dienst als zangeres en docent en beschikken over uitgebreid repertoire en een meeslepende bühne persoonlijkheid die in no time de sfeer op uw feest in vuur en vlam zat. Want ze zingen niet alleen ze “brengen” een nummer met zang, beweging en gebaren.

 Jazz Trio JazzTraffic speelt muziek uit het Great American Songbook.

Het Great American Songbook is geen boek in de fysieke zin maar een verzameling composities die door beroemde Amerikaanse componisten en tekstdichters werd geschreven in de periode 1920 – 1960. Met name de opkomst van de Broadway Musical en Hollywood films creëerden een groten vraag naar muziek.

Er was een grote economische depressie en met de opkomst van Hitler Duitsland dreigde er een nieuwe wereldoorlog. Er was veel vraag naar entertainment en daarom was er kwalitatief goede muziek nodig met teksten die goed aansloten bij filmscripts en musical uitvoeringen.

De meest bekende Amerikaanse componisten.

Experts gaan ervan uit dat de componisten die voor een groot deel het boek op hun naam hebben gebracht bestaan uit:

Bij grote composities horen grote artiesten die anders wellicht nooit voor het voetlicht zouden zijn gekomen. Natuurlijk hebben Frank Sinatra, Dean Martin en Tony Bennett een grote bijdrage geleverd. In dat rijtje hoort zeker Ella Fitzgerald thuis die met acht albums tussen 1950en 1960 maar liefts 252 nummers uit het “boek” op de plaat zette.

Piano Jazz in een Trio Jazz bezetting.

Jazz artiesten hebben jazz muziek gebaseerd op het Great American Songbook op grote schaal toegepast. Met name jazz trio’s maakten gebruikt van dit materiaal omdat een kleine bezetting vaak werd ingezet in clubs en als live diner muziek, waar het repertoire zeer geschikt voor is.

Beroemde trio’s in dit verband zijn de jazz trio’s van Oscar Peterson, Nat King Cole en Bill Evans die piano jazz hiermee een populair aanzien gaven bij het grote publiek.

Maar ook de grote swing bands en jazz bands zoals die van Count Basie, Duke Ellington, Stan Kenton en Woody Herman maakten allen graag en veelvuldig gebruik van de jazz standards zoals ze nu vaak worden genoemd,

Hedendaagse artiesten brengen het Great American Songbook.

Tot op de dag van vandaag is het repertoire zeer populair. Artiesten als Michael Bublé, Harry Connick, Norah Jones, Diana Krall en last but not least Paul McCartney hebben allen materiaal uit deze grootse collectie op de plaat of CD gezet. Zeer bekend zijn ook de vijf albums die Rod Stewart heeft opgenomen, alle onder de titel “The Great American Songbook” waarvan bijgaande video getuigt.

Jazz Trio JazzTraffic heeft veel muziek uit het Great American Songbook boek op het repertoire staan in instrumentale uitvoeringen of met een zangeres, zoals Colette Wickenhagen. Het is zeer sfeervol en relaxed luistermateriaal en zeer geschikt om persoonlijke en zakelijke evenementen te omlijsten.

Wilt u meer informatie over onze muziek, prijzen en voorwaarden, ga dan naar de Home Page.

Is dit de muziek die u wilt horen op uw feest ?

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en dezelfde dag in huis. 

 

Mail ons via de Berichtenbox rechtsonder op dit scherm en u heeft dezelfdde dag antwoord

                                           Of Chat met ons als we online zijn – zie Chatbox 

 

 

Great American Songbook