Jazz Duo

“JazzTraffic Is Ook Te Boeken als Jazz Duo:

Piano en Contrabas”

Jazz Duo boeken

Stel, u geeft een lunch of diner met een beperkt aantal personen, zeg twintig mensen max. U speelt met het idee om dat muzikaal te laten omlijsten.

Dat is een leuk idee maar het moet wel passen bij het gezelschap, de locatie en het moet wel betaalbaar blijven. En u zoekt het natuurlijk in de sfeer van achtergrondmuziek want een hard rock duo is niet echt aan te raden.

De Wat, Wie en Waar Vragen

 piano jazz met pianist en bassist
Piano Jazz Duo

Als het idee daar is, zijn er direct een aantal vragen die bij u zullen opkomen : wat moet ik boeken qua bezetting, wat zouden ze moeten kunnen spelen dat naar mijn (en dat van mijn gasten) smaak is, wat moet het kosten, wie kan ik dan inhuren, waar is de ruimte in de lunch- of dinerzaal waar ze kunnen spelen, wat voor repertoire kan ik uit kiezen en in welk genre ?.

Veel vragen die we allemaal voor u kunnen beantwoorden.

Hoe Kan Google Uitkomst Brengen ?

Twee jazz musici boeken piano en contrabas
Piano + Contrabas Jazz Duo

We stellen ons zo voor dat u eerst gaat “googelen” met zoekopdrachten als  “muziek voor bij de lunch of diner, live achtergrondmuziek, receptiemuziek, dinermuziek ” enz. en de eerste zoekresultaten ziet.

We gaan ervan uit dat hier uw keuze qua repertoire is of wordt gemaakt: pop, easy listening,jazz ?  En wat ons betreft hopelijk uitkomt op jazzy easy listening muziek. Dat is onze specialiteit die we graag aan u en uw gasten laten horen.

Jazz Duo Of Jazz Trio Boeken ?

Als het een beperkt aantal gasten (zeg 20 personen)  op een kleinere locatie betreft adviseren wij het piano jazz duo te boeken. Een jazz duo is een mooie combinatie van twee muziekinstrumenten. En met twee muzikanten heeft u met piano en contrabas een compleet orkest in huis.

In de jazzwereld nemen jazz duo’s, een combinatie van twee muziekinstrumenten, een aparte plaats in. Door de kleine formatie van een tweetal musici is deze nauwelijks geschikt voor publieke optredens die veelal op een publiek van 20+ personen kunnen rekenen.

Jazz Duo Boeken
Piano + Contrabas Jazz Duo

Maar door de speciale omstandigheid van een klein publiek (zeg twintig personen) en de rol van de muziek, namelijk live achtergrondmuziek, is een combinatie van twee muzikanten een perfecte oplossing.

Veel informatie over jazz bands in het algemeen en de bezetting en instrumenten vindt u op deze Wikipedia pagina.

De instrumenten van het Jazz Duo.

Stage Piano Jazz pianist
Stage Piano

De piano verzorgt het duo zelf want de pianist neemt een “stage piano” mee. Die is draagbaar en mobiel en kan worden versterkt tot het gewenste volume. Er kunnen locaties zijn waar een piano of vleugel aanwezig is. De meeste pianiste checken de piano voordat het optreden begint want het moet wel aan de eisen voldoen zoals of het instrument goed gestemd is.

Dit ensemble van twee personen is compleet met de contrabas. Een mooi instrument dat voor diepte in de lage registers zorgt en het geheel een vollere sound geeft. Soms wordt de strijkstok gebruikt voor bepaalde passages

Een vleugel of piano huren ?

Piano vleugel voor jazz duo
Piano Jazz Duo

Ook dat kan. Heeft u een evenement op en locatie waar geen vleugel of geen piano is en u wilt toch een jazz duo inhuren voor fijne piano jazz ? Dat kan  want in samenwerking met een geronommeerd pianoverhuur bedrijf kunnen de musici dat voor u regelen. Deze extra kosten worden in rekening gebracht op netto / netto basis dus geen opslag.

 

Hoe Kan Ik Het Jazz Duo Boeken ?

Het Jazz Duo boeken is simpel.

Ga naar onze Contactpagina en daar vindt U een aantal opties voor een geheel vrijblijvende offerte:

  1. Bellen met de Bandmanager
  2. Mailen naar ons mailadres
  3. Een bericht achter laten in de BerichtenBox, bijvoorbeeld om terug te bellen
  4. Chatten, als we online zijn kunt met ons chatten via de ChatBox rechtsonder op het scherm

Meer informatie over het Jazz Duo en Jazz Trio vindt u op onze HomePage.