Wat Kosten Nederlandse Bruiloft Coverbands ?

Budget bruiloft / Leestijd 6 minuten

1.Hoe bepaal ik het bruiloft budget met Coverbands ?

Budget bruiloft. Bij het bepalen van het budget voor uw bruiloft, of dat nou een trouwfeest of huwelijksverjaardag is, wilt u wellicht levende muziek inplannen. Als achtergrondmuziek of dansmuziek of specifieke muziek van uw persoonlijke voorkeur.

Wellicht is dit de eerste keer dat u dit doet en daarom niet bekend met de totale kosten en wat de kosten bepaalt. Een gemiddelde band bestaat uit 3 -5 musici zoals gitarist, bassist, drummer, keyboards en een vocalist. Met research zult u zeker een inschatting kunnen maken en u zult zien dat de verschillen groot zijn.

2.Hoe belangrijk is het aantal bandleden ?

Bepaal als eerste het aantal bandleden dat u wilt boeken. Deze factor ligt voor de hand maar hangt samen met waar u de muziek voor wilt inzetten. We gaan er van uit dat u kiest voor Nederlandse coverbands. Voor achtergrondmuziek is een duo of trio de aangewezen bezetting. Voor dansmuziek is een grotere party band aan te raden. Hoe groter de band hoe hoger de kosten.

3.Hoe populair is de band ?

Als een band al jarenlang speelt betekent dat zonder twijfel dat er veel werk binnenkomt. Daarom kan een band door de jaren heen de prijs verhogen. Een grotere vraag betekent vaak een hogere prijs. Maar dat betekent dat u zeker kunt zijn van een goede coverband met ruime ervaring. Check ook de recensies die de meeste bands op hun site hebben staan

4.Seizoensprijzen en last minute boekingen

In het algemeen zijn de vrijdag en de weekenden in de zomermaanden de drukste maanden voor een band en is er minder ruimte voor een korting. Dat betekent dat in de maanden februari en maart de kosten voor een band lager kunnen liggen. Bij een “last minute” boeking van een week of vier voor het evenement. zal een band die nog vrij is wellicht een lagere prijs offreren.

5.Reiskosten en reistijd

Reiskosten en reistijd zijn een belangrijke kostenpost net zoals de kosten voor lossen / opstellen en afbreken / laden. De vervoerskosten zoals benzine, belastingen en afschrijving zijn belangrijk, zeker als de band een eigen bus heeft. Die kosten zullen zeker in de prijs zitten. De optelsom van reiskosten en reistijd is daarmee een belangrijk kostenelement.

6.Aankomsttijd en eindtijd

Met de reistijd, laden / lossen, opstellen / afbreken en optreden is een werktijd van gemiddeld acht uur gemoeid. In feite dus een volledige werkdag. Langere reistijden en werktijden dan deze acht uur zullen een verhogende invloed op de prijs hebben. Het kan dus aanbeveling verdienen om een band uit de regio te nemen om de kosten te drukken.

7.Duur van het optreden.

De duur van een optreden is afhankelijk van waar de muziek voor wordt gebruikt. Een receptie zal gemiddeld genomen 1-2 uur duren terwijl een feestavond wel 5 uur lang kan duren. Optredens zijn meestal gebaseerd op een duur van 3 x 45 minuten met een kwartier pauze. Langere of kortere optredens zijn dus een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bepalen van het bruiloft budget.

8.Wat zijn algemene kosten ?

Tot slot een aantal algemene kosten die van belang zijn voor het totaal. Dat kunnen kosten van derden zijn zoals parkeer en pontkosten. Maar hou ook rekening met kosten van drinks voor het orkest en eventueel een crewdinner. Dat laatste wordt vaak bedongen als er sprake is van lange reis en werktijden.

Met deze acht punten heeft u de belangrijkse kostenelementen op rij voor live muziek zoals een coverband. Als vuistregel kunt u uitgaan van een bedrag van E 200 tot E 250 per muzikant.

9.Wilt u meer informatie ?

Zoekt u een jazzband voor uw bruiloft ? Klik dan hier voor meer informatie. Graag bevelen wij ons online bureau Gigstarter aan voor het vinden van een coverband.

Cat. budget bruiloft

 

 

 

Tagged as .