The Ramblers Vieren Het 90 Jarig Bestaan met een Theater Tour.

The Ramblers Op Tournee !

The Ramblers 90 Jaar
The Ramblers 90 Jaar

Onze pianist Hans Heinhuis is sinds 2008 tevens vaste pianist van The Ramblers, het meest bekende en oudste swing – en dansorkest van Nederland.

Hans Heinhuis
Hans Heinhuis

Het orkest is opgericht in September 1926 door orkestleider Theo Uden Masman. Door de jaren heen ontwikkelt het orkest op de bühne en radio een geheel eigen stijl.

In een kleine formatie brengt het een volwassen orkest sound en mixt diverse stijlen als jazz, swing en Hollands repertoire. Befaamd in het orkest zijn zanger en trombonist Marcel Thielemans en zangeres Jany Bron.

Door de jaren heen bereikt het orkest een grote populariteit bij het Nederlandse publiek, met name door het Hollandse repertoire, zoals Wie Is Loesje en Weet Je Nog Wel (Die Avond In  De Regen) Meneer De Baron e.v.a.

The Ramblers worden het vaste huisorkest van de VARA en verzorgen voor die omroep ruim 2000 radiouitzendingen.

De grote man van het orkest was zonder twijfel  leider Theo Uden Masman die het orkest oprichtte en na elke radio uizending afscheid nam met de nu legendarische woorden: “Maarrrrrr wij komen terug……..” en dat terwijl het orkest de Farewell Blues Speelde.

Aan de grote reeks radio uitzendingen kwam op 11 April 1964 een einde toen onder invloed van de nieuwe generatie de popmuziek alles en iedereen wegvaagde. Een jaar later overleed de orkestleider.

Een andere sterkhouder van het orkest was trombonist en zanger Marcel Tielemans. Belg van geboorte was hij degene die de vocale stukken tot grote bekendheid bracht zoals “Wie Is Loesje, Wie Is Toch Dat Snoesje” en “Meneer De Baron Is Niet Thuis”

Door de jaren heen is het orkest altijd blijven optreden en kan dus opgaan voor het 90-jarig bestaan. Een unieke gebeurtenis die zelf in het befaamde Guiness Book Of Records wordt vermeld.

Sinds kort staat het orkest onder leiding van Cees Kranenburg (Jr) wiens vader vanaf het begin decennia lang deel uitmaakte van het orkest.

Het jubileum wordt gevierd door een tour met de vocalgroup The Sisters en de agenda van de tour vindt U hier Website

Alle informatie over Jazz Trio JazzTraffic zoals onze Promo CD “Jazz From The Night Before” , voorwaarden en prijzen vindt u op onze HomePage.

Onder een korte filmimpressie van het orkest met Hans Heinhuis aan de piano.