JamSessie met diner bij Fier in Bussum.

Een Swingend en Feestelijk Jazz Jam Festijn.

Jamsessie bij Fier. Een aantal keer heb ik het genoegen gehad op te treden in De Vernissage in Bussum. Ik speelde er met De Millers Tribute Band, JazzTraffic en als invaller in een bandje waarvan ik de naam niet meer weet. Sinds 1 Juli van dit jaar heet de zaak “Fier”.

De Vernissage was en is een knoertgezellige kruising tussen een restaurant, café, kunstpodium, trouwzaal en bezienswaardighedenverzameling.

De geschiedenis van Fort Werk IV

Gedenkwaardig was mijn eerste ontmoeting met toenmalig eigenaresse Nanny Blank. De Vernissage is gevestigd in een fort met bijbehorende gebouwen en tunnels. Ik kreeg van Nanny een rondleiding over het terrein waarbij ze vertelde dat ze de eerste keer dat ze hier kwam het fort en alles wat daarbij hoorde in feite een bouwval was. Dat was twintig jaar geleden. Ze moest over een oud roestig hek klimmen om op het terrein te komen.

Met een bewondersenswaardige inzet en durf heeft ze deze puinhoop weten om te bouwen tot een veel en drukbezochte evenementenlocatie met de naam Vernissage. Met behulp van de stichting Fort Werk VI is in de loop der jaren het hele complex hersteld en door Nanny met veel succes uitgebaat.

Jamsessie bij Fier en dineren kan ook.

Jamsessie bij Fier Bussum
Paul Poulussen Jamsessie bij Fier

Sinds een aantal jaren vinden er maandelijks in Fier jamsessies plaats onder de bezielende leiding van muzikant en entertainer Paul Poulissen. Elke tweede donderdag van de maand vindt deze sessie plaats waarbij Poulissen met een combo speelt en begeleidt, met daarin vaak bekende musici zoals Gijs Dijkhuizen op drums en Eric Timmermans op bas.

Het publiek op deze sessies is talrijk, enthousiast en zeer trouw. Afgaande op de regelmatige filmpjes die op FaceBook verschijnen is het een dolle boel daar waarbij oudgedienden zich weer laten zien zoals Oldie But Goldie zangeres Conny van Bergen en de muzikale vriend van JazzTraffic Jacques Koopmanschap op jazz harmonica.

Vanaf 18.30 uur kunt u bij Fier terecht voor het diner en vanaf 21.00 uur tot 23.30 uur is er de jamsessie. De eerstvolgende jamsessie is op 8 November a.s.

Heeft u interesse in live muziek voor een feestje ? Kijk dan op onze Homepagina voor informatie over ons jazz trio of jazz duo.

Meer algemeneinformatie over jazzmuziek, boeken, fotografie, recensies en agenda vindt u op Bob’s Jazz Blog.

Tagged as .