Over JazzTraffic

Jazz Trio JazzTraffic Download Of  The Day bij All About Jazz.

De vooraanstaande Amerikaanse jazz website All About Jazz verkoos Jazz Trio JazzTraffic’s uitvoering van “Broken Wing” tot Download Of  The Day.  In de Top 25  Downloads bereikte JazzTraffic op 3 September j.l. de # 1 positie.

Hoe kwam JazzTraffic op deze positie ?

Bij deze Amerikaanse website kunnen jazz formaties hun muziek insturen die dan door een jury wordt beoordeeld en bij selectie wordt verkozen tot Download of the Day. Vervolgens blijft de inzending er 30 dagen opstaan en onstaat er een rangschikking op basis van het aantal downloads. Hoe meer downloads, hoe hoger het nummer op de ranglijst komt.

JazzTraffic bereikte op 24 Augustus de #1 positie met ruim 2200 downloads en kwam uiteindelijk op 10 September op 2503 downloads uit.

Jazz Trio JazzTraffic op #1 download of the day All About Jazz
JazzTraffic op #1 met Broken Wing Top MP3 Downloads
JazzTraffic
Jazz Trio JazzTraffic op # 1 bij All About Jazz

Broken Wing is een compositie van jazzpianist en componist Richie Beirach. Het is een relatief onbekend stuk dat met name werd uitgevoerd door trompettist Chet Baker die geruime tijd nauw samenwerkte met Beirach.

Chet voerde het stuk uit op de CD “Jazz In Paris” die op 28 December 1978 werd uitgebracht. Een prachtig album met de typisch melancholische najaarsatmosfeer, zo kenmerkend voor de “cool jazz” die Baker op het lijf was geschreven.

De titel zegt het al, een ietwat melancholisch stuk geschreven in een 3/4 maat en is daarmee een prachtig dansbare jazzwals. Daar zijn er niet veel van.

Het trio heeft het stuk in 2011 opgenomen in de tuinzaal van de Molen van Sloten en is te beluisteren op de HomePage van de website van het trio.

Wilt U ook deze muziek exclusief op uw feest, receptie of diner ?

Bent u ook een jazzliefhebber ? Ga naar naar Bob’s Jazz Blog voor meer dan 700 artikelen over jazz, jazz boeken, jazz geschiedenis, jazz musici en de jazz agenda.

All About Jazz Link